Trajectòria

Tot va començar sobre les taules del Teatre Bravium de Reus. És aquí on es va començar a gestar aquest projecte: Les Artistes Locals. Som l’Alba Aluja, la Irene Benavent i la Georgina Llauradó i totes tres teníem el mateix somni: trepitjar escenaris professionalment.

Durant aquells inicis ens atrevíem a fer teatre de text, de carrer, de gest, titelles, dansa i cant. I va ser al soterrani del Teatre Bravium on vam crear i programar les Varietats Golfes amb altres membres del teatre. Un cafè-teatre on tots els primers divendres de cada mes convidàvem als més atrevits a pujar a l’escenari i fer el seu número personal, de qualsevol disciplina artística.

Vam començar a impartir tallers de teatre per a joves tots els estius. I encara, avui dia, aquests tallers tenen un lloc durant els mesos de més sol.

Març de 2006
La Cia. Les Artistes Locals neix oficialment el 27 de març de 2006, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre. Va ser pura casualitat. Deu anys més tard d’haver-nos conegut vam començar aquest projecte on no només seríem actrius, sinó també ballarines, cantants, agitadores, docents i programadores d’espectacles. 

A pesar de la incertesa teníem molt clar quin era el nostre camí: seguir les nostres inquietuds, que ens portarien a implicar-nos en molts projectes que ens farien créixer. Volíem ajudar a agitar el món cultural i la vida creativa de les persones.

Maig de 2006
Vam tenir la idea de muntar un espectacle de 20 minuts amb la col·laboració de Guillem Albà: Cold Cream. Vam representar aquesta, la nostra Opera Prima, amb molta il·lusió al Cafè Trapezi’06 organitzat per Perejil’s Sounds. 

Estius de 2005 i 2006
Les Artistes Locals vam tenir l’oportunitat de participar en la Festa del Renaixement de Tortosa fent un espectacle de carrer amb els entranyables personatges de la Nuri i Lourdes, dues dones de fer feines. Aquests personatges van recórrer els carrers animant el públic i engrescant a la gent als autobusos turístics de la fira.

A pesar de la incertesa teníem molt clar quin era el nostre camí: seguir les nostres inquietuds, que ens portarien a implicar-nos en molts projectes que ens farien créixer. Volíem ajudar a agitar el món cultural i la vida creativa de les persones.

Muntem ¡Porque yo lo valgo! Una obra on la Nuri i la Lourdes ens expliquen la història de la seva amistat sobre un escenari.

Un nou cicle comença amb Tots els dilluns del món, uns tallers de teatre on joves i adults es poden formar amb nosaltres. Actualment, s’imparteixen durant el curs acadèmic de forma quadrimestral a la Sala Santa Llúcia. Cada cop tenen més èxit i fins i tot tenim llista d’espera!

El nostre repte és que, amb els anys, tots els alumnes encara recordin aquells dilluns que van ser seus. 

Creem Quarts de Teatre, un festival trimestral de microteatre en co-producció amb Perejil’s Sound. Un festival que ha tingut molt d’èxit, tant de convocatòria de textos com de públic i que hem aconseguit que, actualment, tingui un nom en el món del microteatre.

Comencem a produir el Festival Reus Teatre Musical. Un festival pioner i únic de Teatre Musical de petit i mitjà format que vol donar espai i crear circuit per a petites companyies.

Setembre 2015
La nostra tornada juntes als escenaris després d’un temps és amb Sandàlies. Una peça de teatre escrita per Elena Serra Corberó i dirigida per Manuel Barroso i Benjamín Miguel. Vam fer més de 100 representacions i es va portar a festivals com el Nanoteatre, el Festival Píndoles o el Microteatre Cornellà, entre d’altres. Encara avui, aquest espectacle, continua actiu. 

Setembre 2015
«Tots els dilluns del món” (les nostres classes regulars que van començar sent només en dilluns), creixen de manera exponencial i obrim nous grups per a petits i grans, durant tota la setmana.

Novembre 2015
La nostra aportació a la cultura a la ciutat de Reus ens fa rebre el premi Especial Etiqueta Negra Vermut Miró. Uns premis que es van celebrar dins de la gala ELS IMPRESCINDIBLES, organitzada pel Canal Reus, on va ser la primera vegada que atorgaven aquesta condecoració.

Abril 2016
El nostre ímpetu de fer de la ciutat de Reus un lloc on la cultura no pot parar fa que ens reconeguin amb el premi Amenós als que més ENGANXEN.

Abril 2016
Tenim l’oportunitat de presentar les novetats literàries de Sant Jordi 2016 a la Biblioteca Xavier Amorós, on vam presentar un text sobre la història d’una dona que va viure l’època del Noucentisme a Reus. Un text escrit per nosaltres i que el vam mostrar en forma de Lectura Dramatitzada.

Abril 2016
Ens va emocionar formar part de la creació de la cloenda dels Jocs Olímpics Escolars de Reus.  

Juny 2016
La nit de somriures i artistes va ser una gala tal com el seu nom indica: amb molts somriures i molts artistes. Amb motiu de la celebració dels nostres 10 anys com a companyia vam organitzar aquesta gala benèfica juntament amb la Fundació Mn Frederic Bara. Vam agrupar a artistes locals de la ciutat i a més de 10 companyies per crear somriures. 

Gener 2017
Aquesta vegada, som nosaltres qui lliurem el segon Premi Especial Etiqueta Negra Vermut Miró en la gala d’ELS IMPRESCINDIBLES. I ho vam presentar amb un número musical. 

2017 i 2018
Durant dos anys consecutius tenim l’honor de presentar els Jocs Florals del Districte de l’Eixample de Barcelona, on dinamitzem el lliurament de premis i llegim els textos seleccionats. 

2018

Les Artistes Locals formem part del projecte del Conservatori de Música de Reus “El Camí de l’Èxit”, una lliure adaptació del musical Fama, amb la Irene com a coreògrafa i la Georgina com a directora i dramaturga i formant i coordinant un elenc de 124 estudiants de diferents disciplines artístiques, provinents de diferents escoles i realitats socials de la ciutat

L’OFF RTM és el primer dels nostres projectes educatius. Quatre musicals de curta durada creats per quatre grups adolescents i que van poder comptar amb professionals en actiu de la província de Tarragona en direcció escènica i direcció musical. 

Duem a terme els projectes educatius “Paraules”, que fomenta la lectura a través del teatre a nens i joves i “Creemm”, que empodera als més joves per a poder crear les seves pròpies peces escèniques.

I mil projectes més esperant a veure la llum. Perquè la nostra forma de ser és continuar fent. No pararem de fer camí creant, participant, involucrant-nos en tots els projectes en els quals creiem. En aquells que ens facin evocar la nostra passió i que, com a resultat, aquesta passió arribi a tothom. 

D’on venim

les_artistes_locals_qui_som_alba

Formada en arts escèniques a l’Escola Timbal (Barcelona) i especialitzada en teatre i doblatge. S’ha format amb artistes referents com Andrés Lima, Alejandro Giles, Ferran Madico i Carles Sans, entre d’altres.
Ha treballat en projectes de diversos formats passant pel teatre, la televisió i participant en pel·lícules, curtmetratges i videoclips.

Especialitat:

Actriu, dobladora i creadora

Teatre: 

El Mort dirigida per Jordi Vall i producció del CAER
Lucrecia y los Lunnies al Tívoli (manipuladora)
Teràpia de grup per a gafes amb Grappa Teatre
Xafarderies amb Grappa Teatre
Llegendes urbanes amb Grappa Teatre
La Carmeta del Paral·lel, amb la CIA. Psicalíptiques
Rituals, amb la Cia. Nemdacool.
4 anys de campanya escolar, amb el Teatre del Repartidor

Pel·lícules:

Estiu del 93, de Clara Simó. En el paper de: Tieta
Estigia, de Nil Forcada. En el paper de: Carmen

Curtmetratge:

Ahora no puedo, de Clara Simó. En el paper de: Noia del càsting
Premis: guanyadora dels Premis Gaudí al 2012

Sèries de TV:

La Riera. En el paper de: Regidora de cultura
Com si fos ahir. En el paper de: Elisenda
Cabaret Voltaire. (col·laboració)

Videoclip:

Cada cop que ten vas. Wiskin’s

Microteatre:

La vella evasió. Actriu
6 autors a la recerca de personatge. Actriu
Casualitats. Actriu
Síndrome. Directora
Assassins Low Cost. Directora
Peep Show. Directora

Més sobre l’Alba:
https://albaalujamollar.cat/

Va començar a treballar des dels 19 anys com a cantant a la banda La Padrina. Davant la indecisió entre la música i el teatre va decidir Estudiar Teatre Musical a Eolia ESAD (Barcelona), on estudia Interpretació, cant i dansa. Més tard es forma a La Central de Cine (Madrid). Ha treballat en espectacles de prestigi com a actriu, cantant i creadora.

Especialitat: 

Actriu, cantant i creadora

Fundadora: 

Cia. The Marshmallow Girls. Cia de Teatre Musical de Petit Format.

Teatre Musical:

Mamma Mia!! (en el paper de Sophie)
Shakespeare on the beat. Grec 2014 (interpretant a Mia)
Germans de Sang (Linda)
Arion i el Dofí, d’Albert Guinovart
Zoomwatts, de Saki Guillem i Anna Fité
Tom Sawyer Detectiu. Lazzigags Produccions
I Got Gershwin. Cia. The Marshmallow Girls
What did you expect from Mr Spector (La veritable història de Les Ramonettes). Cia. The Marshmallow Girls

 Teatre de text:

La Plaça del Diamant, de Paco Mir (en el paper d’Enriqueta)
180 graus de cel. Cia. La Virgueria

 Monòlegs:

La Volta al Món en 80 Ties. Sala Atrium. Intèrpret i co-autora amb Joan Codina.
Premis: Projecte guanyador de la IV Residència Premi Born 2018
El Furt D’Elena Serra Corberó, amb direcció d’Aleix Fauró

 Audiovisual:

Polònia. Actriu col·laboradora
Crackòvia. Actriu col·laboradora
El Cazador de Cerebros. Actriu col·laboradora
Videoclip Corre l’Estiu, de Pepet i Marieta. Actriu
Videoclip  El Cantó salvatge de la vida, de Pepet i Marieta.  Actriu
Videoclip Va ser ahir, de Glaucs feat. Blaumut. Actriu
Videoclip La Culpa, de Joan Reig. Actriu
Videoclip Tots els miralls, de Joan Masdéu. Actriu

 Música i discs:

Ampliada de Glaucs, Corista a la gira dels 25 anys del grup
La Padrina. Cantant i corista (5 temporades)
La Penitence Dixie Band i Saloon de Port Aventura. Cantant (1 temporada)
Pepet i Marieta. Cantant col·laboradora
Fito Luri. Cantant col·laboradora
Misha, La Gata Violeta (dibuixos animats – personatge de Verònica) Cantant col·laboradora .

Més sobre la Georgina:
https://www.youtube.com/watch?v=6qUIeZivYsk

Formada en arts escèniques a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia i a les escoles internacionals Harmonic de París i DNA de Nova York. Ha estat preparada per professionals com Marc Martínez, Pau Miró, Sandra Monclús, Josep Galindo, Pablo Ley, Ferran Madico, Alejandro Giles, Víctor Rodrigo, Anna Agustí, Alexandra Beller, Aixa Guerra, entre d’altres.
La seva trajectòria comença al món de la dansa, el teatre experimental, el teatre de carrer i com a corista a La Padrina.

Especialitat: 

Actriu, ballarina i creadora

Teatre:

Roses de Gos, d’Iban Beltran (CAER, ENA, Fundació Carles Amill)
Teràpia de Grup per a Gafes amb Grappa Teatre
Xafarderies amb Grappa Teatre
Premis: Nominada a millor actriu principal al XIV Premi Nacional de Teatre Garnacha de la Rioja
Los Tres Mosqueteros. Productora Lucky&Luke
Las Aventuras de Tom Sawyer. Productora Lucky&Luke
Oliver Twist. Productora Lucky&Luke

Dansa: 

NO. Cia. Vincles
Llegenda d’Ambició i Mort. Kursaal de Manresa
L’orquestra va de festa. Palau de la Música i Cia. Lazzigag Produccions
Saloon de Port Aventura. Ballarina (5 temporades)

Coreògrafa, ajudant de direcció i creativa d’espectacles: 

Gamper’11. Camp Nou- FC Barcelona
DLM. Torratxa Produccions
Flirt. Cia. Guillem Albà

Creadora, directora i intèrpret:

Els Rentadors

Video-art:

Tira(nia). Ballarina

Curtmetratge: 

Pile au Face. Actriu protagonista

Televisió: 

Escape. Presentadora
Crackòvia. Actriu col·laboradora

Videoclips: 

Why, de Monica Green. Ballarina
Millor em quedo aquí, d’Albert Jordà. Actriu
Tots els miralls, de Joan Masdeu. Actriu

Més sobre la Irene:
www.irenebenavent.com

Col·laboradores

La Carlota va ser també fundadora de Les Artistes Locals durant els primers anys i va realitzar el primer espectacle Cold Cream amb la companyia.

Especialitat: Producció.

Les seves inquietuds la van portar a dedicar-se de ple en el terreny professional i ara col·labora  en projectes amb Les Artistes Locals, ja que la seva formació artística en producció, dansa i claqué aporta molt a la companyia.

Ha estat formada en claqué, dansa jazz, dansa clàssica i dansa contemporània a l’Escola de dansa Artis de Reus i a Timbal, Coco Comín, Company&Company i Aules. Ha impartit classes i masterclasses amb professionals de renom com Guillem Alonso, Sharon Lavi, Lluís i Rafa Méndez, Laia Molins, Barbara Duffy, Brenda Bufalino, Josh Hilberman, Max Pollak, entre d’altres.

Ha format part de la productora teatral FOCUS, SERVEIS DE L’ESPECTACLE, produint projectes i gestionant patrocinis, feina que després va desenvolupar al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona).

Durant els últims anys s’ha especialitzat en la comunicació d’empreses i projectes lligats al món de cultura i a la producció d’esdeveniments i programes de TV, com les gales d’ELS IMPRESCINDIBLES, Cap Nen sense joguina i dels Premis FAD de Disseny.

La Maria és un braç més de Les Artistes Locals. Sobretot, destaquem d’aquesta professional la seva sensibilitat per a treballar amb els més petits.

Especialitat: Docència i comunicació.

És actriu, cantant i periodista de formació. Col·labora amb nosaltres com a professora de teatre dels alumnes d’entre 6 i 12 anys  al taller Tots els dilluns del món.

Ha estat formada en interpretació teatral de la mà de Juan Pastor i a l’Escola Internacional de Teatre de María del Mar Navarro i Andrés Hernández; i s’ha especialitzat en la disciplina de teatre social i de l’oprimit.

Susto o muerte El musical, Jo, jo, jo, el musical que parla de tu, Red Rock Caperucita, El teu conte em sona, el cabaret musical Catòliques i de dretes i l’espectacle gestual Hotel Kabaret són títols que representen la seva faceta d’actriu.

Compromesa amb els problemes d’exclusió i desigualtat, va crear Teatrosfera, una iniciativa de teatre social amb la qual impulsa projectes especialment adreçats a les persones amb diversitats, joves en risc d’exclusió i prevenció de la violència contra les dones. També organitza experiències formatives sobre creativitat, comunicació conscient i gestió de conflictes en grups de treball.

Si la Carlota i la Maria són els nostres dos braços, la Bàrbara és el nostre tercer braç. La nostra confiança amb ella és cega, ja que compartim des de sempre la mateixa manera de sentir el món del teatre. Al principi va ser col·laboradora puntual fins que s’ha unit a Les Artistes Locals com a docent, impartint cursos per a grans i joves.

Especialitat: Docència i Teatre Musical.

Es va formar a l’Escola Eòlia i va estudiar Interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es va especialitzar en Teatre Musical.

Ja com a professional en regidoria i ajudantia de direcció, ha treballat en diversos projectes estrenats a teatres com El Teatre Romea, el Teatre Nacional de Catalunya o el Teatro Español de Madrid. Ha treballat al costat de directors tan importants com Ferran Madico, Rosa Maria Sardà o Carme Cané, per anomenar només tres.  

Des de la seva vessant de docent, ha dirigit espectacles a diferents escoles i instituts i ha realitzat la direcció d’actes per a diverses institucions i entitats. 

I com que la música és també una de les coses que més li agrada, ha tret el seu primer disc amb La Tieta Clara, el grup musical del qual forma part. 

Nascut a Barcelona el 1977, començar a estudiar teatre al col.legi del teatre de Barcelona al 1998,quatre anys despres marxa a Roma a investigar un nou llenguatge d´expressió fusionant el metode strasberg i el zen als studios di Fazzio Roma.

Durant els seus anys de carrera actoral ha investigat diferents llenguatges com el teatre naturalista,teatre fórum, mim,clown,teatre d´objectes,teatre d´ombres,alternant sempre el teatre de carrer i el teatre de sala.

A nivell de sala ha actuat per teatres arreu de l´estat com el teatre Lliure ,el Liceu o el teatre arriaga de Bilbao,així també per diferents sales de teatre alternatiu, a nivel de carrer ha actuat a arreu d´europa.