L’agitació cultural és la nostra filosofia. Com a creadores inquietes volem provocar que passin coses al nostre entorn i a la gent que ens envolta. Crear sinergies i remoure.El camins que hem triat per a fer-ho son els escenaris, la docència i la creació de festivals.

La cultura és el nostre llegat com a éssers humans i ens fa grans per dins. Agitem la cultura! Agitem l’educació! Agitem la població!

FESTIVAL QUARTS DE TEATRE

Quarts de Teatre és una proposta de microteatre que s’ha celebrat a Reus, durant cinc edicions, amb una molt bona acollida per part del públic. El microteatre busca poder gaudir de l’art del teatre en estat pur i s’ha aconseguit gràcies al petit format de l’obra, als pocs actors que hi participen i a una durada limitada d’uns 15 minuts. A més d’haver creat un espai intimista i, sobretot, a un aforament limitat de públic per a cada sessió. Tots aquests ingredients fan que l’experiència de veure una obra en format de microteatre sigui molt diferent a fer-ho en teatre convencional.

Quarts de Teatre es va celebrar a la Palma de Reus i en la seva última edició es va traslladar a llocs emblemàtics de Reus per a crear una energia encara més màgica.

Així va ser Quarts de Teatre:
link
– – –
link
– – –
Reus viu el microteatre. 
link
La quinta edició de Quarts de Teatre.
link
– – –
Ubicacions màgiques amb Quarts de Teatre.
link

FESTIVAL REUS TEATRE MUSICAL

RTM és un festival de Teatre Musical de petit i mitjà format que es realitza al Bravium Teatre de Reus des del 2014.

Companyies professionals, tant locals com nacionals, tenen l’oportunitat de mostrar els seus projectes al públic de Reus, del Camp de Tarragona i rodalia. Neix amb la intenció de donar visibilitat a aquelles històries amb la música com a protagonista i que mereixen ser mostrades al món. L’RTM és un punt de partida per a aquestes obres artístiques, a la vegada que continuem agitant la vida cultural i creativa de les persones.

Té lloc cada any i la intenció és consolidar-se com a festival nacional, ja que és el primer festival d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol.

Aquest format ha permès que pugui aparèixer l’OFF RTM link, una iniciativa per integrar els joves al teatre musical tot fomentant la participació i conferint-li al festival una dimensió més social.

L’equip RTM:
Direcció: Georgina Llauradó
Premsa i comunicació: Irene Benavent i Maria Bravo
Producció: Alba Aluja i Carlota Martí
Cap tècnic: Carles Pitarch

EDICIÓ VI
Notícia i entrevista al Canal Reus TV
link

Notícia al Reus Digital
link

Entrevista a Va com va
link

EDICIÓ V.
Notícia i entrevista al Canal Reus TV
link

Entrevista a Va com va
link

EDICIÓ IV.
Notícia i entrevista al Canal Reus TV
link

Notícia al Teatral
link

Entrevista a Avui per Demà 638
link

EDICIÓ III.
Notícia al Reus Digital
link

EDICIÓ II.
Notícia i entrevista al Canal Reus TV
link

EDICIÓ I.
Notícia al Reus Digital.
link

Notícia i entrevista al Canal Reus TV
link

PROJECTE EDUCATIU CREEMM

Neix Creemm! Aquesta iniciativa es va crear amb l’objectiu de què els joves puguin apropar-se al món de les arts i se sentin realitzats refermant el seu sentiment de pertinença a una comunitat més enllà del seu cercle social i creatiu.

Les Artistes Locals entenem la cultura com a element de cohesió social. A l’educació obligatòria, la integració de les arts és molt mínima en els programes educatius. És per això que neix CREEM, per facilitar l’accés a la cultura per als joves. Realitzem accions orientades a la participació dels joves, especialment aquells que viuen una situació d’exclusió social, en el món cultural perquè desenvolupin les seves necessitats artístiques, comunicatives i expressives.

Mira aquest vídeo!

En què treballem?

Crear oportunitats creatives per a joves de 15 a 19 anys.
– – –
Accés dels joves a la cultura com a usuaris i com a agents actius en la societat.
– – –
Desenvolupament personal dels joves participants.
– – –
Desenvolupar les pròpies necessitats artístiques, comunicatives i expressives independentment de la seva formació prèvia o de la seva economia.
– – –
Compartir interessos entre joves de diferents disciplines artístiques.
– – –
Afavorir sinergies entre joves.
– – –
Simbiosi entre la formació artística reglada i el treball autodidacta.

Objectius:

Afavorir l’accés universal a la cultura.
– – –
Transformació social mitjançant el treball en equip.
– – –
Fomentar els valors socials i culturals i les noves formes de participació per a accedir a les arts escèniques.
– – –
Fer un projecte cooperatiu per al creixement quantitatiu i qualitatiu de la ciutat en l’àmbit de la cultura.

PROJECTE EDUCATIU PARAULES

PARAULES

(El teatre com a eina de reforç en la lectura)

PER QUÈ “PARAULES”?

El curs “PARAULES” està pensat per a ajudar a millorar la competència lectora i influir positivament en els hàbits lectors de l’alumnat d’escoles i instituts a través del teatre.

Mitjançant la lectura establim contacte amb els pensaments, la imaginació i els sentiments, un valor molt important per tal d’assolir un nivell de qualitat en el procés d’ensenyament i aprenentatge per a l’alumnat i en el seu procés formatiu com a persona.

A través de jocs teatrals treballarem l’adquisició de seguretat davant d’un text, l’obtenció d’una major fluïdesa lectora i que siguin capaços de comprendre i interpretar el que llegeixen.

L’habilitat en la lectura, la seva comprensió i la seva interpretació, es converteixen en un eix principal de l’educació, sobretot, en l’etapa infantil i, la seva consolidació, en la primària i la secundària.

 

Objectius del curs

Millorar la competència lectora a partir d’exercicis lúdics.
 – – –
Afavorir l’expressió oral de l’alumnat a partir de la vinculació amb el teatre.
– – –
Aplicar exercicis teatrals com a eina d’aprenentatge principal.
– – –
Integrar la lectura de textos i la seva interpretació amb diferents intencionalitats.
– – –
Formar bons lectors que gaudeixin i aprenguin llegint.

Funcionament

Oferim una formació teòrica i pràctica per a tots els professionals que formin part del projecte per tal d’obtenir eines i metodologia per a poder-ho aplicar a les aules. Durant el curs es realitza un seguiment per a resoldre dubtes i posar en comú com va el dia a dia.